Blog

Gyurma tippek…

Legfőbb anyagom a gyurma.Pontosabban a levegőn száradó fajta.🌬🌬

Elég sokféle kapható az üzletekben, mielőtt egy nagyobb projektbe kezdenénk vele, érdemes kicsit kísérletezni velük.

A tárolása egy nagyon lényeges dolog, miután a fóliából kibontottuk, könnyen beszárad, elég sok “kődarabtól” váltam már meg így 😕

Én Pentart termékeket használok, egy blogjukban olvastam az ötletet, azóta így tárolom és bevált:

Miután kibontom/használom, a maradék gyurmát kb diónyi méretű darabkákra tépkedem, és műanyag dobozba rakom( akár éthordóba) és lezárás előtt bepermetezem vízzel. 💦

Van aki használat előtt csinálja ezt és egy éjszakára “pihenteti”, én folyamatosan így tárolom.

Így könnyebb vele dolgozni, lágyabb, és nem reped annyira száradás közben.


Min dolgozzunk vele…


Régebben üveglapon vagy fa alapon dolgoztam vele, de (szintén Pentart ötlet) a dekorgumi vagy szilikon lapról sokkal könnyebben felszedhető, nem tapad rá, valamint a háta sima, egyenletes marad.


Mivel formázzuk…


A gyurma nagyon nagyon sokmindennel formázható, a legegyszerűbb dolgok is szuper mintát adnak, akár egy szög feje is (nem vicc 😃 ) de vannak spéci kifejezetten gyurmázáshoz ajánlott eszközök, formázók, kések stb…

Én szeretek mindent kézzel formázni, nagyon ritkán használok sablont, de ha nem érzed magad elég ügyesnek akkor se add fel, egy csomó szuper szilikon formát meg lehet vásárolni és Te is képes leszel varázsolni gyurmából 🙂🐉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük