Egyéb kategória

Még 48 nap van hátra karácsonyig…


Tudom, az még nagyon sok idő (dehhhogy… ). De én már ilyenkor az ünnepeken agyalok. Hogy miért?
Adott egy icipici család, és szeretek mindenkinek valami kézzel készült apróságot is adni – mondjuk ez talán nem is kérdés – ami olykor nem is olyan kicsi. Meg díszeket készíteni, meg adventi koszorút, meg díszíteni meg minden – bármilyen hihetetlen is rólam.
Tavaly például kis diákcsemege – tudod amiben dió, mogyoró, meg mindenféle magvak vannak, meg karamell – koszorúk készültek mindenkinek, meg mindenféle ízesített házi sajtocskák, meg sárkányok, tündérek, fali kulcsakasztók, bögrék…
Apróságok na.
Mert szeretek adni.
Abba most nem megyek bele, hogy idén mivel készülök, mert egyrészt kicsiny családom tagjai tuti lesik az oldalt, másrészt még egy csomó minden van a fejemben, de készülök majd egy-két poszttal Nektek… Utána…
Az csak a hab a tortán, hogy egy csomó minden amit már jó előre elterveztem, a föld kerekén nem fellelhető, elfogyott, nem is vót.
Idén karácsonyi zenén is gondolkodtam, de sajnos ez annnnyira nem az én világom, a dzsingöl bellsz válogatást meghagyom anyának, aztán majd vagy lejátszuk, vagy nem. De inkább nem 🤭
Zene pipa ✅
Amúgy nálatok hogy telik a karácsony?
És hogyan készültök?
Nálam nagyjából 2 ünnep van, a karácsony meg a szülinapok, másra nem igazán készülök, nincs külön dekoráció meg hatalmas ajándékozás.
A sz@r ügy az, hogy a szulinapok – az enyém kivételével – október végétől november végéig vannak beosztva így dupla nehézségi szint az ajándékok tekintetében…

Minden évben, ez idő tájt már kezdődik, ami minden évben, csak és kizárólag a gyerekeknek van ajándékozás, felnőttek egymásnak semmit, de tényleg, spórolás van meg válság, aha… Persze leokézod a dolgot, aztán nekiülsz az ajándék gyártásnak, ötletelésnek.
Könyv : mifelénk mindenki szeret olvasni – anyát kivéve mert nem lát jól, hamar elfárad a szeme-úgyhogy első körben jönnek a finom puhatolózások, kinek mi az ami már megvan 😅mert ki az aki ennyi év távlatában még emlékszik ugye…
Úgyhogy akkor könyv, meg valami FantasyBox-os “apróság”, meg valami ami kézzel készült, ehető de csicsbicsa karácsonyi…
Ez már az én aprópici családomban is kimerít egy hónapot – alapjáraton.
Úgyhogy nálam nem jön be ez a “kapjanak csak a gyerekek” dolog, mert én szeretek gondolkodni rajta, szeretek készíteni valamit.
A családi karácsony nálunk nagyjából úgy néz ki, hogy szenteste nálunk mindenki aki itt él, és 25-26 a párom szüleinél az ország másik végében.
A menüt nem szoktam túlzásba vinni, mindig van rántott hús, és tepsiben sült rántott csirkemell, krumplipüré, rízs, franciasaláta, aranygaluska, anya rendszerint gondoskodik egy baromi nagy kuglófról, piskótatekercsről, meg persze az elengedhetetlen bejgliről, nagy lányom a mézeskalácsról, amivel szilveszter táján vagy dobócsillagozunk, vagy sikerül és addigra nem marad.
Mézest sütök kb minden 2. évben, de az meg nem éli meg a szentestét SOHA…
Újévig általában már nem kell főznöm 🤣

Nem ebéd van nálunk, hanem inkább vacsi, ami átmegy egy késő esti morzsikapartiba olyan hangerejű beszélgetéssel, hogy szerintem az utca végén, Gizi néni simán tudja követni az eseményeket, vagy hát tudná, mert már mi sem tudjuk, mindenki beszél mindenkivel, mindenről IS, persze egyre hangosabban, mert egymástól nem értjük egymást, szóval az este végére kialakul az igazi ős káosz.

Én néha meg szoktam állni és csak nézem őket az ajtó keretnek dőlve.
Olyan jó.

Egyébként, különösebb szokásaink nincsenek, nem szoktuk körülállni a fát kézenfogva, és énekelni vagy ilyesmi, nincs csilingelés és társai, egyszerűen csak össze verődik a “banda”.
De az egyetlen időszak, amire szeretek készülni.

És ezért is született most ez a poszt, mert már most ezen jár az eszem, és kíváncsi vagyok, nálatok milyen a karácsony, hogy készültök, mit készítetek?
Meséljetek 😊

Meséljetek, nálatok milyen a karácsony? Hogy készültök? Mit készítetek?
Meséljetek! 😊