Blog

Miért épp a Fantasy?!

Egy kutatás szerint, akik vonzódnak a fantasyhoz , azok általában kreatívabb gondolkodásúak . Ez az intelligencia fontos formája.

A fantázia világába való belépés után az ember szinte megdöbben, hogy az elme hogyan képes létrehozni ezt a csodálatos világot. Segít elképzelni, hogy létezhet a valóságtól eltérő és csodás világ. Nem meglepő, hogy a fantasy rengeteg művész, filmes, szerző stb. inspiráló műfaja.

Ha az elfekről,sárkányokról, vagy a mágiáról van szó, kicsit megfeledkezünk a hétköznapok gondjairól, és szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

A fantázia a reményeidből, álmaidból, félelmeidből és a jövőre vonatkozó terveidből áll. Még arról is fantáziálunk, hogy mások mit gondolhatnak vagy érezhetnek.

A fantasy gyógyítja a lelket. Menedéket ad,felszabadít,kizökkent a valóságból.

Egy másik kutatás szerint, a fantasy növeli a képzelőerőt,és ez a “képesség” segít az élet problémáinak megoldásában, segít az érzelmi konfliktusok kezelésében, és enyhíti a szorongást.

Szóval…Miért a Fantasy?!

  • Mert magam mögött akartam hagyni,és kizárni a valóságot és be akartam lépni és át akartam élni az alkotásban életre keltett képzeletbeli világba.
  • Mert a Fantasy megtanít kreatívnak lenni, „a dobozon kívül” gondolkodni.
  • Mert a Fantasy,a „fantázia” és a „valóság”  erősen kapcsolódik egymáshoz . A fantázia nem kézzelfogható és felfogható a valóság nélkül,a valóság pedig talán nem is olyan izgalmas fantázia nélkül.
  • Mert fantasy izgalmas új világokat tár elénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük